Помер посол України в Таїланді, Лаосі та М’янмі Андрій Бешта

 

У ніч на неділю, 30 травня, помер посол України в Королівстві Таїланд Андрій Бешта.

Про це повідомила пресслужба МЗС України.

“Міністерство закордонних справ України з глибоким сумом сповіщає, що 30 травня на 45-му році життя відійшов у вічність Надзвичайний і Повноважний Посол України в Королівстві Таїланд Андрій Петрович Бешта”, – сказано в повідомленні.

Причини смерті дипломата не називаються.

Андрій Бешта почав роботу в МЗС України в 1998 році після закінчення факультету міжнародних відносин Львівського національного університету імені Івана Франка. Працював у сфері багатосторонніх відносин в центральному апараті МЗС, направлявся в закордонні відрядження до Постійного представництва України при ООН в Нью-Йорку та Посольства України в Таїланді, був членом української делегації для участі в роботі 67-70-ї сесій Генеральної Асамблеї ООН.
Із листопада 2015 року обіймав посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Королівстві Таїланд. З 2017 року був також послом у Лаосі та М’янмі за сумісництвом.

Міністерство закордонних справ України висловило глибокі співчуття родині та близьким померлого у зв’язку з цією непоправною втратою.

Про смерть посла також написав президент Володимир Зеленський написав у твіттері.

“Жахлива новина. Вночі обірвалося життя посла України в Таїланді Андрія Бешти. Він був доброзичливою людиною та високопрофесійним дипломатом, який віддано служив інтересам нашої держави. Висловлюю щирі співчуття його родині та близьким”, – йдеться в дописі.

Як відомо, указом президента від 6 квітня ц.р. Бешта був звільнений з посади посла та готувався до повернення в Україну з Таїланду для завершення процедури звільнення.

Читайте також:
У Єгипті під час занурення помер ексглава Служби зовнішньої розвідки Віктор Гвоздь

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна