Україну відвідає делегація Конгресу США

 

Делегація Конгресу США, що складатиметься з представників двох партій, наступного тижня здійснить візит до Східної Європи, у тому числі до України. Його мета – підтвердити солідарність з нашою державою на тлі російської агресії та закликати до проведення реформ.

Про це в п’ятницю, 28 травня, повідомляє “Європейська правда” із посиланням на пресслужбу посольства США у Києві.

Сенаторка від демократів Джин Шахін, старша членкиня сенатського комітету з міжнародних відносин і голова підкомітету зі співробітництва у сфері Європи та регіональної безпеки, очолить делегацію, до якої увійдуть республіканський сенатор Роб Портман та демократ Кріс Мерфі.

Сенатори вирушать до Литви, щоби зустрітися з лідеркою білоруської опозиції Світланою Тихановською і міністром закордонних справ Литви Габріелюсом Ландсберґісом на тлі нещодавнього викрадення цивільного літака з метою незаконного арешту і затримання журналіста Романа Протасевича.

В Україні сенатори будуть заохочувати до продовження реформ для зміцнення її демократії і висловлять солідарність з Україною, яка продовжує боротися з усе більш агресивною Російською Федерацією.

Вони також відвідають Грузію, щоб передати двопартійний сигнал про те, що Сполучені Штати підтримують народ Грузії в його зусиллях зі зміцнення демократії.

“Україна і Грузія є важливими партнерами США в боротьбі з дедалі агресивнішою Росією, і дуже важливо, щоб ми висловили нашу солідарність з народами України і Грузії, і спонукали політичних лідерів продовжувати проводити необхідні реформи, які зміцнять їх демократії. Ми підтримуємо Україну і Грузію в їх прагненні реалізувати свої євроатлантичні амбіції, і США прагнуть відіграти допоміжну роль, щоб зробити членство в НАТО і ЄС реальністю”, – зазначила Шахін.

Під час свого візиту сенатори зустрінуться з представниками громадянського суспільства, а також з представниками урядів України і Грузії.

В Україні сенатори поспілкуються з пресою, щоб підкреслити нагальну необхідність активізувати зусилля по боротьбі з корупцією та розширити можливості вільних незалежних ЗМІ.

Читайте також:
Американські прокурори розслідують ймовірне втручання України у вибори в США, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна