У Раді розглянуть проєкт постанови із закликом визнати режим Лукашенка загрозою міжнародній безпеці

 

У Верховній Раді розглядають проєкт постанови про звернення до ООН, Європейської комісії, Європарламенту, ПАРЄ, Парламентської асамблеї ОБСЄ, Парламентської асамблеї НАТО, урядів і парламентів держав світу про визнання режиму Олександра Лукашенка в Білорусі таким, що становить загрозу міжнародній безпеці.

Як йдеться в повідомленні на сайті парламенту, проєкт зареєстрували 25 травня, а в четвер, 27 травня, його передали на розгляд до комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

Авторами проєкту постанови є група із близько 30 народних депутатів із фракцій “Європейська солідарність”, “Голос”, “Слуга народу” і групи “За майбутнє”.

“Метою ухвалення проєкту постанови є консолідація дій міжнародних організацій, урядів та парламентів держав світу з метою припиненню проправних дій режиму Лукашенка, який посягає на міжнародну безпеку”, – йдеться в пояснювальній записці до документу.

Депутати пропонують звернутися до міжнародної спільноти із закликом засудити дії білоруської влади щодо примусової посадки літака компанії Ryanair і затримання опозиційного журналіста і блогера Романа Протасевича, а також сприяти невідкладному проведенню розслідування цього інциденту.

Читайте також:
Лукашенко звинуватив Київ і Львів у нібито відмові прийняти Ryanair після повідомлення про “мінування”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна