Азербайджан пояснив захоплення шістьох вірменських військових

 

Азербайджанська Республіка заявила, що захоплені в четвер, 27 травня, вірменські військові зайшли вглиб території АР у складі двох диверсійно-розвідувальних груп, тому були роззброєні та затримані.

Про це йдеться в заяві Міністерство закордонних справ Азербайджану, опублікованій на офіційній сторінці відомства.

“Дві диверсійно-розвідувальні групи Збройних сил Вірменії зайшли вглиб території Азербайджану у напрямку села Юхарі Айрім Кейбаджарського району і спробували діяти. Групи було виявлено. Деякі військові втекли, а шістьох (двох з однієї групи і чотирьох – з другої) було роззброєно і затримано військовими Азербайджану”, – йдеться у заяві.

МЗС Азербайджану звинуватило Вірменію у зумисному загостренні ситуації в прикордонній зоні та назвало вхід ДРГ на свою територію “підривною терористичною діяльністю”.

Дипломати наголосили, що країна вже й так постраждала через вибухові пристрої, встановлені вірменськими військовими раніше.

“Азербайджан виступає за врегулювання напруги на вірменсько-азербайджанському державному кордоні шляхом перемовин та підтримує заклики міжнародної спільноти щодо делімітації та демаркації кордонів між країнами”, – додають у заяві.

Нагадаємо, вранці міністерство оборони Вірменії заявило, що військові Азербайджанської Республіки захопили в полон шістьох вірменських солдатів, коли ті виконували інженерні роботи в охоронюваній зоні військової частини.

Читайте також:
Шило в мішку розміру “М”: Росія застосовувала ракети “Іскандер-М” у конфлікті в Нагірному Карабасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна