Учасникам бойових дій передали у власність 180 тисяч земельних ділянок, – Держгеокадастр

 

Станом на 21 травня 2021 року управління Держгеокадастру в областях передали у приватну власність учасникам бойових дій (АТО/ООС) 180 тисяч земельних ділянок загальною площею 261,8 тис га із земель сільгосппризначення держвласності.

Про це повідомляє пресслужба Держгеокадастру.

Зазначається, що виділення земельних ділянок учасникам антитерористичної операції здійснюється на підставі ст. 118 Земельного кодексу України.

“Територіальні органи Держгеокадастру вже не перший рік працюють у режимі максимального сприяння учасникам АТО та членам сімей загиблих воїнів в реалізації їхнього конституційного права на отримання землі. Ділянки призначені для садівництва, ведення особистого селянського господарства, індивідуального дачного будівництва”, – заявили у відомстві.

“Ініціатива щодо першочергового надання земельних ділянок захисникам України – з 2015 року була для Держгеокадастру одним із пріоритетних завдань. Фахівці служби надавали військовим, учасникам бойових дій та їхнім сім’ям необхідну інформацію і допомогу в оформленні земельних ділянок. Тепер, коли функцію розпорядження землями державної власності отримують ОТГ, щиро сподіваюся, що співпраця громад із військовиками буде не менш плідною та результативною”, – cказав в. о. голови Держгеокадастру Сергій Завадський.

Читайте також:
У Мінветеранів назвали кількість людей в Україні зі статусом УБД

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна