Найбільші перевізники Фінляндії та Франції відмовилися від польотів над Білоруссю

 

Найбільші авіаперевізники Фінляндії і Франції – Finnair та Air France – не використовуватимуть повітряний простір Білорусі для здійснення своїх рейсів.

Фінська компанія повідомила про це у твітері у вівторок, 25 травня.

“Ми не будемо використовувати повітряний простір Білорусі до подальшого повідомлення. Наступний наш рейс, що постраждав – до Газіпаші наступної середи. Згідно з рекомендацією Traficom, цей маршрут буде уникати повітряного простору Білорусі. Ця зміна зробить час польоту дещо довшим”, – йдеться у дописі.

Французький національний авіаперевізник Air France також оголосив, що призупиняє польоти в авіапросторі над Білоруссю.

Ця заява прозвучала після того, як держсекретар (міністр-делегат) із транспорту при міністерстві екологічних перетворень Франції Жан-Батист Джеббарі оголосив про те, що з міркувань безпеки він попросив авіакомпанії, що працюють у Франції, уникати повітряного простору Білорусі до подальшого повідомлення.
Крім того, Франція призупинила дозвіл на польоти білоруської авіакомпанії “Белавіа” у своєму повітряному просторі.

Читайте також:
Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю, всі рейси йтимуть в обхід, – Данілов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна