Командувач Сухопутних військ ЗСУ Сирський перевірив підготовку тероборонців Сумщини

 

 

Командувач Сухопутних військ Збройних cил України генерал-полковник Олександр Сирський провів робочий візит у Сумську область, де перевірив командно-штабне навчання з практичним виконанням завдань Сумською бригадою територіальної оборони ЗС України.

Про це у вівторок, 25 травня, повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗС України.

Резервісти діяли на реальних об’єктах спільно з підрозділами інших складових сил сектору безпеки і оборони. До їхніх завдань входили посилення охорони державного кордону, охорона важливих об’єктів органів державної влади, контроль населених пунктів та боротьба з диверсійно-розвідувальними групами.

Під час робочої поїздки командувач Сухопутних військ також заслухав командира підрозділу щодо порядку виконання завдань, перевірив роботу пункту управління територіальної оборони, умови розміщення та харчування резервістів, їхні дії під час несення служби на блокпосту.

Він поспілкувався з особовим складом бригади територіальної оборони, подякував резервістам за службу, вивчив особливості їхньої діяльності та проблемні питання.

“Підрозділ територіальної оборони продемонстрував гарний вишкіл та злагодженість під час виконання поставлених завдань в умовах динамічної обстановки, яка швидко змінювалася. Сумщина – патріотичний край, а військові частини Сухопутних військ, які дислокуються тут, і місцеві воїни-ветерани мають колосальний бойовий досвід. Більшість із них пройшли пекло російсько-української війни й готові за першим покликом стати на захист України. Це ті люди, що формують надійний форпост на шляху будь-якої загрози”, – наголосив генерал-полковник Олександр Сирський.

Крім цього, він визначив завдання посадовим особам Командування Сухопутних військ щодо вирішення проблемних питань та узагальнення досвіду, здобутого під час навчань.

Читайте також:
У резерві Збройних сил України нараховується близько 234 тис. військових, – Міноборони

Садовий попросив США допомогти організувати територіальну оборону в Львові

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна