В Італії через обрив кабіни на канатній дорозі загинули 14 людей

 

В італійській провінції Турин унаслідок обриву кабіни на канатній дорозі загинули 14 людей, серед них – двоє дітей.

Про це в понеділок, 24 травня, інформує Ansa.

Аварія сталася в обідню пору 23 травня на канатній дорозі Стреза-Моттароне, що починається від озера Маджоре і закінчується на висоті 1491 метр над рівнем моря.

Кабіна обірвалась на найвищій ділянці маршруту, за 300 метрів до прибуття, і впала у лісистій та важкодоступній місцевості.

У кабіні перебували 15 пасажирів, 13 людей загинули одразу, включно з дворічною дитиною.

Пізніше у лікарні в Турині померла 9-річна дитина. Вижив єдиний пасажир – 5-річна дитина, вона перебуває у лікарні у важкому стані.

Загиблі були з п’яти різних родин, більшість з них – італійці. Одна родина з Павії – родом із Ізраїлю, дитина, яка вижила – з цієї сім’ї. Один загиблий – 23-річний виходець з Ірану, який проживав у Калабрії.

Цю канатну дорогу у 2014 році закривали на капітальне оновлення вартістю чотири мільйони євро і знову запустили з серпня 2016 року.

Під час локдауну вона не працювала і прийняла перших пасажирів 24 квітня.

Представник місцевих карабінерів зазначив, що поки рано говорити про точні причини аварії, і зараз незрозуміло, чому не спрацювали запобіжники, передбачені системою канатної дороги для подібних випадків.

Президент компанії Leitner, яка здійснювала техобслуговування канатної дороги, заявив, що останні ретельні дослідження кабелю здійснювали у листопаді 2020 року і жодних дефектів не виявили.

Прокуратура почала розслідування інциденту, також для розслідування створюють окрему комісію у міністерстві інфраструктури Італії.

Читайте також:
В Італії заарештували бойовика “Івана з Мессіни”, що воював проти України на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна