СБУ викрила медиків, які торгували підробленими негативними COVID-тестами

 

Служба безпеки України звітує, що заблокувала схему видачі медичних довідок про фейкову відсутність антигену SARS-CoV-2. Організували оборудку медпрацівники одного із обласних закладів.

Про це йдеться в пресрелізі СБУ, поширеному в понеділок, 24 травня.

За даними досудового слідства, посадовець одного із медичних закладів Дніпропетровського регіону спільно з представниками туроператорів впровадив схему видачі фальсифікованих довідок про негативний результат ПЛР-тестів на COVID-19.

“Замовники планували виїхати за кордон або відвідати санаторно-курортні заклади в Україні. Довідки видавались без проведення обстеження пацієнта та відповідних аналізів. Інфікована людина мала змогу вільно отримати медичну довідку. Вартість однієї довідки у “ділків” коливалася до 1 тис. грн, залежно від терміновості її отримання”, – йдеться в повідомленні.

За оперативними даними спецслужби, протиправна схема існувала з початку року, щодня видавалось, у середньому, п’ять підроблених довідок. Правоохоронці викрили медичного працівника під час передачі замовнику восьми довідок із негативними результатами тестів на осіб, у яких навіть не відбирався біоматеріал для проведення тестування.

У межах кримінального провадження за ст. 366 (службове підроблення) та ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України організатору повідомлено про підозру.

Читайте також:
СБУ викрила 370 інтернет-агітаторів, що поширювали фейки про коронавірус

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна