“Антонов” прокоментував перевезення українським “Русланом” винищувачів з Білорусі до Сербії

 

У держпідприємстві “Антонов” підтвердили, що український літак АН-124-100 здійснив авіаційне перевезення із Білорусі до Сербії 16-17 травня 2021 року.

Про це йдеться в пресрелізі ДП в четвер, 20 травня.

Розповісти подробиці про перевезення та характер вантажу в ДП “Антонов” не можуть, з огляду на умови підписаного контракту.

Зауважили лише, що рейс виконували з дотриманням усіх міжнародних норм та правил щодо здійснення авіаційних вантажних перевезень та згідно з законодавством України та країн за маршрутом.

Такі перевезення не підпадають під санкції України (країна експлуатанта, Європейського союзу (країни за маршрутом) та Великої Британії (країна, де знаходяться перестраховики літаків ДП «Антонов»)”, – повідомили у держпідприємстві.

В польоті на літаку виникла технічна несправність, через що літак зробив вимушену зупинку в запасному аеропорту Будапешта (Угорщина).
Після оперативної доставки туди необхідної запчастини і усунення несправності, 17 травня літак безпечно завершив чартерний рейс до Сербії, інформує “Антонов”.

Читайте також:
Український “Руслан” перевозив винищувачі з підсанкційної Білорусі до Сербії через територію ЄС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна