“Євросолідарність” вимагає від НКРЕКП зупинити імпорт електроенергії з РФ і Білорусі

 

Народні депутати від “Європейської солідарності” вимагають від Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг зупинити імпорт електроенергії з Росії та Білорусі відповідно до ухваленого раніше закону

Про це повідомив нардеп від “ЄС” Олексій Гончаренко у фейсбуці.

“Ініціюю депутатське звернення до НКРЕКП з вимогою якомога швидше припинити імпорт електроенергії з Росії та Білорусі. Звернення уже підтримали депутати фракції “ЄС” та МФО (міжфракційного об’єднання, – “Н”) “Чиста енергія – здорове довкілля”, – написав Гончаренко.

Він наголосив, що поставки електроенергії з Росії та Білорусі загрожують зупинкою українських шахт, теплоелектростанцій та атомних електростанцій, а від початку року країні-агресору вже було сплачено 1 млрд грн.

На фото у дописі Гончаренка видно, що депутатське звернення підписали вже двадцять народних депутатів.

Нагадаємо, 1 лютого  2021 року Україна почала імпортувати електроенергію з Російської Федерації.

Наприкінці лютого міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна має намір від’єднатися від електромереж Білорусі та Росії до кінця 2023 року.

Читайте також:
У SOCAR підтвердили наявність угоди з “Роснефтью” щодо поставок пального в Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна