ЄС офіційно відкриває кордони для вакцинованих мандрівників із третіх країн

 

Посли країн Європейського Союзу схвалили рішення дозволити в’їзд повністю вакцинованим від COVID-19 громадянам третіх країн.

Про це оголосив речник Єврокомісії на брифінгу у Брюсселі в середу, 19 травня, повідомляє “Європейська правда”.

“Посли ЄС домовилися оновити підхід щодо мандрівок з-за меж Європейського Союзу. Рада тепер рекомендує країнам-членам послабити обмеження для тих, хто вакцинований схваленими вакцинами”, – сказав він.

Рада також розширить список третіх країн із хорошою епідеміологічною ситуацією, який буде заснований на нових критеріях, узгоджених сьогодні.

“Водночас, щоби зменшити ризик поширення штамів коронавірусу в ЄС, Рада узгодила новий надзвичайний механізм призупинення, який дозволить країнам-членам діяти швидко і скоординовано”, – додав представник Єврокомісії.

Нові рекомендації тепер мають бути формально затверджені Радою ЄС.

Нагадаємо, із 10 травня 2021 року Кіпр відкрив свої кордони для іноземних туристів, які мають повне щеплення від коронавірусу, а також послабив внутрішні карантинні обмеження.

Читайте також:
Греція знову відкрилася для іноземних туристів

Велика Британія запровадила “паспорти вакцинації”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна