Харків’янка, яка послала Україну “в д*пу” й опинилася в базі “Миротворця”, раніше фотографувала дітей з прапорами бойовиків

 

Жительку Харкова Людмилу Чмульову разом із двома дітьми не впустили на літак до Туреччини, через це вони демонстративно викидали паспорти й посилали Україну “в ж*пу”.

Після цієї історії Чмульова потрапила до бази центру антидержавних елементів “Миротворець”. Крім того, “Миротворець” оприлюднив публікації чоловіка Чмульової на підтримку сепаратистів та фото дитини з прапором так званої “Новоросії”.

“Демонстративне публічне знущання над громадянством України. Залучення малолітніх дітей до антиукраїнської акції. Учасник актів гуманітарної агресії проти України”, – йдеться в матеріалі “Миротворця”, опублікованому у розділі “Чистилище”.

Чоловік, Віталій Чмульов, неодноразово поширював на своїй сторінці у забороненій соцмережі “Вконтакті” підтримку сепаратизму. З найяскравішого – фото, ймовірно, сина на танку.

На бойовій машині прикріплений прапор так званої “Новоросії”.

Це фото зроблене на фоні адміністративної будівлі з прапором так званої “ДНР”.

Окрім цього, на сторінці знайшли фото вбитих ватажків терористів Моторолою і Гіві з підписом “Ви завжди з нами”.

Також у цьому контексті цікава його публікація з меморіальною плитою, на якій вибиті слова “Донбас ніхто не ставив на коліна та нікому поставити не дано”.

Що цьому передувало

Альона Чмульова – переселенка з окупованої Горлівки Донецької області, живе в Харкові.
18 травня стало відомо, що Чмульову з двома дітьми не пустили на літак до Стамбула – через те, що вона не мала нотаріально завіреної згоди чоловіка на виїзд дітей за кордон.
Після цього Чмульова розповіла на відео, як незадоволена законодавством України, а потім демонстративно викинула паспорт громадянки України. Також це зробити діти, які на камеру казали: “Україна, іди в ж*пу”.

За даними ЗМІ, з Людмилою була її сестра Інна Паращенко, заміжня за турком. Батько Людмили й Інни до війни нібито працював в СБУ в Маріуполі.

Після скандалу в соцмережах Чмульова записала в інстаграмі відеозвернення – заявила, що відео, яке розповсюдили проросійські ЗМІ, є “фейком” і “спеціально змонтованим”.

У Держприкордонслужбі пояснили, що жінку не випустили з країни аргументовано. Вона не мала нотаріальної згоди батька дітей на їхнє вивезення до Туреччини, а також свідоцтва про їхнє народження.

Читайте також:
Під вигуки “Ганьба!”: в Раді склав присягу депутата колишній мер-сепаратист Аксьонов, що має паспорт РФ. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна