Україна внесла до “чорного списку” шістьох росіян, які знімали пропагандистське кіно

 

Міністерство культури і інформаційної політики внесло кількох осіб, серед яких – російські актори, композитор і оператор, до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України.

Оновлений перелік розміщений на сайті міністерства в понеділок, 17 травня.

Зокрема, до цього переліку були внесені російські актори Олександр Зачиняєв, Валерій Карпов, російський оператор Леонід Рудкевич, російський режисер Віра Соколова, російські актори Іван Соловйов і композитор Євген Ширяєв.

Зазначається, що всі вони були причетні до створення російської кінострічки “Пункт пропуску. Офіцерська історія” (2021 рік), яка розповідає історію двох молодих військовослужбовців-кримчан, які “потрапляють в полон СБУ”.

Наразі у переліку МКІП осіб, які створюють загрозу національній безпеці України, станом на 17 травня перебуває 187 осіб.

Читайте також:
Російського репера Морґенштерна включили до списку осіб, що створюють загрозу нацбезпеці України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна