“СН” затвердила кандидатури на посади глав МОЗ, Мінекономіки та Мінінфраструктури

 

Депутатська фракція “Слуга народу” на засіданні 17 травня затвердила кандидатуру Олександра Кубракова на посаду міністра інфраструктури України, Олексія Любченка – на посаду міністра економіки – першого віцепрем’єр-міністра, а Віктора Ляшка – на посаду міністра охорони здоров’я.

Про це повідомив журналістам у понеділок, 17 травня, після засідання голова фракції Давид Арахамія.

“Фракція була присвячена насамперед кадровим питанням… Питання були про зміну трьох міністрів: на посаду міністра інфраструктури замість пана Криклія була підтримана кандидатура пана Кубракова, замість міністра економіки пана Петрашка – кандидатура пана Любченка. Уточнення: пана Любченка пропонують на посаду міністра економіки –першого віцепрем’єра… І замість пана Степанова – пан Ляшко”, – цитує Арахамію “Інтерфакс-Україна”.

Спікер Дмитро Разумков не виключив, що Верховна Рада може зібратися на позачергове засідання 18 травня для розгляду питань про відставку, в тому числі і очільника МОЗ. Сам Максим Степанов раніше неодноразово відкидав критику на свою адресу і щодо роботи МОЗ в умовах пандемії.

Як писала “Новинарня“, 14 травня у Верховну Раду надійшло подання прем’єр-міністра про відставку Максима Степанова з посади міністра охорони здоров’я.

За даними видання “Українська правда”, того дня Степанов був в офісі президента, і президент Володимир Зеленський запропонував йому написати заяву про відставку за власним бажанням. Степанов взяв час “на подумати”, проте поки він думав, прем’єр підписав подання на його звільнення.

На поточному тижні, ймовірно, 18 травня, Верховна Рада може зібратися на позачергове засідання для розгляду заяв про відставку трьох членів Кабінету міністрів – Степанова, міністра економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка та міністра інфраструктури Владислава Криклія.

Читайте також:
Міністри Криклій і Петрашко подали заяви про відставку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна