Росіяни обстріляли Катеринівку з вогнеметів термобаричними боєприпасами. ФОТО

 

Російсько-окупаційні війська обстріляли термобаричними боєприпасами село Катеринівка, що в Попаснянському районі Луганської області, в зоні розведення сил або поруч із цією зоною.

Як передає “Новинарня“, про це в неділю, 16 травня, повідомив пресцентр штабу Об’єднаних сил із посиланням на українську сторону СЦКК.

“Сьогодні, 16 травня, українська сторона зафіксувала та верифікувала факти застосування збройними формуваннями РФ реактивного піхотного вогнемета. Зокрема, окупантами було відкрито вогонь термобаричними боєприпасами в напрямку населеного пункту Катеринівка”, – сказано в повідомленні.

“Варто зазначити, що такий вид зброї дозволяє вести ефективний обстріл на дальність до 600 м, а у місці вибуху – заряд бойової частини підривається, формуючи вогняну хмару об’ємом 120 кубометрів. Такі вогнемети знаходяться на озброєнні російської армії та застосовувалися у ході першої і другої чеченських воєн, спецоперацій в Дагестані та Інгушетії, а тепер і в Україні.
Цей випадок є ще одним черговим свідченням відкритого постачання РФ озброєння та військової техніки на територію ОРДЛО з метою ескалації конфлікту”, – заявила УС СЦКК.

Фото: пресцентр ООС / УС СЦКК

Зазначається що про зафіксовані порушення Мінських домовленостей збройними формуваннями РФ українська сторона СЦКК оперативно поінформувала СММ ОБСЄ.

“Вкотре ствердно наголошуємо, що підрозділи Збройних сил України знаходяться на позиціях і неухильно дотримуються зобов’язань щодо всеосяжного режиму припинення вогню, які були досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи”, – вказано також у заяві.

Читайте також:
Російські окупанти застосували важку артилерію і БМП, один український воїн дістав поранення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.