“Дунайський шлях у Європу”: як Київ відзначає День Європи-2021

 

15 травня Україна святкує День Європи.

Це свято, що відзначається 5 травня Радою Європи, 9 травня – Європейським Союзом, а в Україні указом президента з 2003 року День Європи святкують щорічно в третю суботу травня.

У Києві 2021 року заходи на честь Дня Європи відбудуться на Михайлівській площі, повідомив департамент суспільних комунікацій КМДА.

“Цьогорічне свято присвячене темі “Дунайський шлях у Європу”, адже нині Україна є головою Дунайської комісії – міжнародної міжурядової організації, яка займається розвитком судноплавства на Дунаї”, – розповіли в КМДА.

Святкування розпочалося о 08.00 із трансляції на телеканалі “Київ” Міжнародного онлайн-конкурсу пісні мовами країн Європейського Союзу Formidable.

О 10.00 на Михайлівській площі відбулося урочисте вручення кубка “Днів Європи-ScootKyiv” переможцям перегонів.

Тут же о 12.00 пройде відкриття артінсталяції “Дунай” українського митця Андрія Єрмоленка.

Церемонія відкриття Днів Європи відбудеться на сцені на Михайлівській площі о 12.30. Участь у заході візьмуть перші особи міста та держави.

О 14.00 заплановано нагородження переможців Міжнародного онлайн-конкурсу пісні мовами країн ЄС Formidable за участю голови Дунайської комісії Любові Непоп та посла Королівства Бельгія в Україні Алекса Ленартса.

О 20.00 почнеться симфонічний концерт на Михайлівській площі. У програмі заходу – світова прем’єра композиції видатного українсько-французького композитора Федора Якименка “На берегах Дніпра” під диригуванням всесвітньо відомого українського музиканта, головного диригента Борнмутського симфонічного оркестру (Велика Британія) Кирила Карабиця. Виконуватиме композиції фестивальний оркестр у складі ансамблю “Київські солісти”, Національного президентського оркестру і запрошених музикантів.

16 травня о 20.00 відбудеться продовження концерту.

Окрім того, у рамках Дня Європи 15-16 травня в Києві відбудеться VII Міжнародний фестиваль мистецтв Anne de Kyiv Fest.

Трансляція святкування Дня Європи відбувається також на телеканалі “Київ”.

На хвилях “Київ ФМ” прозвучить хітпарад, до якого увійшли 20 найкращих європейських пісень. Послухати хітпарад можна буде на хвилях радіо в суботу о 12.00 та в неділю – о 16.00.

Читайте також:
Зеленський приїхав на Луганщину з послами G7 та ЄС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна