Окупанти б’ють важкою артилерією в районі селищ Піски, Шуми, Новгородське, Південне

 

Збройні формування Російської Федерації й надалі ігнорують режим припинення вогню та обстрілюють позиції підрозділів Об’єднаних сил. Протягом минулої доби, 7 травня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 11 порушень режиму припинення вогню.

Про це йдеться в ранковому зведенні пресцентру ОС.

Так, ворог тричі відкривав вогонь із мінометів 120-го та 82-го калібрів, ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів поблизу ПІСКІВ.

Біля села ШУМИ противник вів вогонь з артилерійських установок 122-го калібру, мінометів 120-го калібру, автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

Поблизу НОВГОРОДСЬКОГО окупанти вчинили обстріл із мінометів 120-го калібру.

Із великокаліберних кулеметів окупанти вчинили обстріл у напрямку населених пунктів ВЕРХНЬОТОРЕЦЬКЕ ТА НЕВЕЛЬСЬКЕ, а біля АВДІЇВКИ – ще й із ручних протитанкових гранатометів.

Неподалік населеного пункту НОВОТОШКІВСЬКЕ російські загарбники вели вогонь з автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, а біля ВОДЯНОГО – з АГС, РПГ, а також із підствольних гранатометів.

У районі населеного пункту ПІВДЕННЕ окупанти здійснили дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

Бойових втрат серед особового складу Об’єднаних сил внаслідок ворожих обстрілів немає.

Про дії збройних формувань Російської Федерації українська сторона СЦКК повідомила представників ОБСЄ.

Станом на сьому годину ранку з початку доби 8 травня зафіксовано два порушення режиму припинення вогню. Поблизу селища Південне противник вів вогонь з артилерійських установок 122-го калібру та мінометів 120-го калібру. Неподалік Авдіївки окупанти відкривали вогонь по наших позиціях зі стрілецької зброї.

Втрат серед військових Збройних сил України немає. Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил”, – сказано у зведенні.

Читайте також:
У львівському госпіталі помер військовий 53-ї бригади Юрій Опришко, поранений снайпером на початку квітня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна