Військові ЗСУ збили два ворожі безпілотники. ФОТО

 

З початку травня 2021 року районі проведення операції Об’єднаних сил українські військовослужбовці збили вже два безпілотні літальні апарати російсько-окупаційних військ.

Як передає “Новинрня”, про це в суботу, 8 травня, повідомив пресцентр ОС.

“З початку поточного року відмічається значне збільшення кількості застосування російсько-окупаційними військами безпілотних літальних апаратів. Метою таких дій є проведення повітряної розвідки, видача цілевказань, коригування вогню, дистанційне мінування місцевості, а також скидання вибухових пристроїв.
Підрозділи ЗС України, які залучені до виконання завдань в районі ООС, здійснюють активну та успішну боротьбу з БПЛА противника. Лише з початку травня цього року військовослужбовцями ООС збито два таких літальних апарати”, – сказано в повідомленні.

Перший такий випадок стався 3 травня, на Світлодарському напрямку, неподалік селища Новолуганське. Збитий безпілотник був переобладнаний для скидання боєприпасів та здійснення дистанційного мінування. Він містив компоненти, вироблені на підприємствах військового призначення Російської Федерації.

6 травня на Маріупольському напрямку, поблизу селища Гранітне, безпілотник противника, що вів повітряну розвідку, був подавлений засобами радіоелектронної боротьби та збитий вогнем зі стрілецької зброї. Як виявилося, цей БПЛА типу “Тахіон” виготовляється в Росії ТОВ “Іжмаш – Безпілотні системи” та перебуває на озброєнні сухопутних військ держави-агресора.

Фото пресцентру ОС:

збитий БПЛА ЗС Росії_3 збитий БПЛА ЗС Росії_1 збитий БПЛА ЗС Росії_2 збитий БПЛА Тахіон ЗС Росії_2 збитий БПЛА Тахіон ЗС Росії_1 збитий БПЛА Тахіон ЗС Росії_3 збитий БПЛА Тахіон ЗС Росії_4
<
>

“Слід підкреслити, що зафіксовані факти є прямими та незаперечними доказами російської військової агресії проти України. Вказані БПЛА будуть використані як доказ причетності Росії до військового конфлікту на Сході України”, – заявили в пресцентрі ОС.

Читайте також:
Окупанти скинули з БПЛА гранати на позиції ЗСУ під Майорським, один український військовий загинув

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна