До визнання воїнів УПА борцями за незалежність України позитивно ставляться 46% громадян, – соціологія

 

Позитивно до рішення влади щодо визнання воїнів Української повстанської армії борцями за незалежність України позитивно ставляться 46% громадян.

Як передає “Новинарня“, про це свідчать результати загальнонаціонального опитування, проведеного Фондом “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова.

Водночас проти цього виступили 29% респондентів, 9% відповіли, що їм байдуже, а ще 16% не визначилися з відповіддю.

Переважно визнання воїнів УПА борцями за незалежність України підтримують у Західному та Центральному регіонах (80% і 47% відповідно).

У Південному та Східному регіонах підтримують це рішення по 20-25%.

Також у Центральному, Південному та Східному регіонах є по 20% тих, хто поки що не визначився зі своїм ставленням, але ці люди не висловлюють негативного ставлення до визнання воїнів УПА борцями за незалежність України.

Згідно з опитуванням, молодь більше схиляється до підтримки цього рішення (50% “за” і 19% “проти” серед групи 18-29 років, а серед людей старше 60 років – 42% “за” і 39% “проти”).

Є вікові відмінності і всередині регіонів.

Зокрема, серед молоді Півдня та Сходу України по 30% тих, хто підтримує і хто не підтримує це рішення, інші ставляться байдуже або не визначилися з відповіддю.

Всеукраїнське опитування “День перемоги та його місце в історичній пам’яті українців: який сенс громадяни вкладають у цю дату?” було проведено фондом “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 22 до 29 квітня 2021 року в усіх регіонах України за винятком Криму й окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Було опитано 2021 респондента віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки – 2,3%.

Читайте також:
Реабілітовано останнього розстріляного в СРСР бійця УПА Івана Гончарука

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна