“Ситуація в Україні стабілізувалася”: в “червоній” зоні лишилася одна область

 

Станом на п’ятницю, 7 травня, у “червоній” зоні епідемічної небезпеки перебуває тільки Сумська область.

Такі дані опублікувало Міністерство охорони здоров’я.

Волинська, Донецька, Житомирська, Кіровоградська, Луганська, Тернопільська та Черкаська області віднесені до “помаранчевої” зони.

У “жовтій” зоні перебувають Київ, Вінницька, Дніпропетровська, Закарпатська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Полтавська, Одеська, Рівненська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Чернівецька та Чернігівська області.

У “зеленій” зоні немає жодного регіону.

Інфографіка: МОЗ

Варто зазначити, що Сумщина також прямує до виходу з “червоної” зони, адже незначно перевищує поріг лише за одним показником – коефіцієнт виявлення випадків інфікування.

Як сказав на брифінгу заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, за індикаторами, які Міністерство охорони здоров’я отримало сьогодні зранку, і Сумщина може бути виведена з “червоної” зони. Тому МОЗ сьогодні готує подання до секретаріату Кабінету міністрів та Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, щоб розглянути це питання.

“В Україні ситуація стабілізувалася”, – зазначив він.

За словами Ляшка, про стабілізацію ситуації з COVID-19 також свідчать і результати тестів на антиген.

Зокрема, Київ досягнув рекомендованого Всесвітньою організацією охорони здоров’я показника, який свідчить про взяття інфекції під контроль.

“У Києві показник виявлення позитивних випадків серед усіх протестованих не перевищує 5%. Додатково ще п’ять областей не перевищують показник у 10% позитивних випадків серед усіх протестованих (Вінницька, Закарпатська, Івано-Франківська, Херсонська і Чернівецькі області)”, – розповів Ляшко.

Заступник глави МОЗ зазначив, що з лютого по квітень до “червоної” зони були включені 14 областей та Київ.

Середній термін перебування регіону в “червоному” рівні епіднебезпеки становив 37 днів.

Найшвидше впоралася Полтавська область, яка перебувала у жорстких епідобмеженнях 22 дні, найдовше – Житомирська (63 дні) та Чернівецька (52 дні) області.

Станом на 6 травня показник госпіталізацій хворих на COVID-19, вищий за визначений – 60 на 100 тис. населення, – не зафіксовано в жодному регіоні.

У Києві показник госпіталізацій на 6 травня становив 33,3.

Зайнятість ліжок із киснем у столиці при пороговому показнику 65% становить 42,8%.

Читайте також:
В Україні за добу – понад 8,4 тис. нових COVID-хворих, зросла кількість госпіталізацій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна