Уряд обіцяє запровадити “паспорт вакцинації”, що дозволить українцям їздити в ЄС

 

В уряді заявили, що готуються впровадити в Україні так звані “паспорти вакцинації”, що підтверджуватимуть щеплення від COVID-19. У найближчому майбутньому документ може стати “перепусткою” для в’їзду до ЄС.

Про це інформує пресслужба офісу президента після селекторної наради, що відбулася в середу, 5 травня.

“Віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомили, що в Україні триває процес підготовки до впровадження “паспортів вакцинації та імунізації” відповідно до європейських стандартів”, – зазначається пресслужба.

Інших деталей наразі не повідомляють.

Зараз Євросоюз готується відкрити кордони для туристів, що були закриті понад рік, та дозволити в’їзд не лише з країн із кращою ситуацією щодо пандемії, але й людей, які отримали повний захист однією з вакцин, дозволених у Євросоюзі.

Як пише “Європейська правда”, ЄС вимагає, щоб інші країни оформлювали свої довідки про вакцинацію за тими самими вимогами, які діють для його паспортів.

Насамперед, щоби на них був QR-код, який вестиме в базу даних вакцинації та дозволить прикордоннику перевірити, чи справді турист отримав обидві дози вакцини і коли саме.

Зараз в Україні такої системи немає. Відповідно, щоби щеплені українці змогли скористатися відкриттям кордонів, її потрібно створити.

Читайте також:
У Єврокомісії назвали терміни введення паспортів вакцинації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна