Доба ООС: окупанти накрили вогнем 152-мм артилерії район Водяного, двоє воїнів ЗСУ поранені

 

Протягом минулої доби, 5 травня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 19 порушень режиму припинення вогню з боку ворога.

Про це інформує пресцентр штабу ОС у ранковому зведенні.

Поблизу Водяного окупанти п’ять разів відкривали вогонь з артилерійських установок 152-мм та 122-мм калібрів, мінометів 120-го та 82-го калібрів і гранатометів різних систем.

З мінометів 120-го калібру та артилерійських установок 122-го калібру російські окупанти здійснили обстріл біля населеного пункту Південне.

Неподалік селища Новоолександрівка противник вів вогонь із мінометів 82-го калібру, а біля Новозванівки – ще й з протитанкових ракетних комплексів і станкових протитанкових гранатометів.

Поблизу населеного пункту Майорське ворог двічі відкривав вогонь з мінометів 82-го калібру, ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

Неподалік Новотошківського російські загарбники двічі застосовували у бік позицій українських захисників гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети.

Двічі в районі Новомихайлівки і Кам’янки збройні формування Російської Федерації здійснили обстріл зі стрілецької зброї.

Біля Причепилівки окупанти двічі відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї, ручних протитанкових і підствольних гранатометів.

У передмісті населених пунктів Піски та Гнутове ворог вів вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

“Унаслідок ворожих обстрілів, два українських захисники отримали поранення. Воїнам оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу. Стан здоров’я захисників – задовільний”, – йдеться в повідомленні.

На обстріли окупантів військовослужбовці Об’єднаних сил відкривали вогонь у відповідь.

Про дії збройних формувань Російської Федерації Українська сторона СЦКК повідомила представників ОБСЄ.

Станом на 7:00 четверга, 6 травня зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню. Біля населеного пункту Новгородське ворог відкривав вогонь з мінометів 82-го калібру. На обстріли противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.

Читайте також:
14 загиблих героїв квітня 2021-го – їхні обличчя та історії. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна