Сенат затвердив Нуланд на посаду заступниці держсекретаря США

 

Досвідчена дипломатка Вікторії Нуланд затверджена Сенатом США на посаду заступниці держсекретаря з політичних справ.

Про це інформує пресслужба верхньої палати Конгресу США.

Президент США Джозеф Байден направив її кандидатуру на розгляд Сенату ще в середині лютого, після цього мало відбутися її схвалення профільним комітетом і Сенатом загалом.

Слухання кандидатки в профільному комітеті Сенату відбулися 15 квітня. У своїй заяві вона також висловила політичне бачення щодо політики на російському напрямі.

“Путінська Росія розставила своїх бойовиків та зброю майже по всіх континентах, а також посилила дезінформацію, втручання у вибори й кампанії тиску на опонентів”,- наголосила Нуланд.

Вона також погодилась з необхідністю посилити санкції проти Російської Федерації, у тому числі російського газопроводу “Північнйи потік-2”. Крім того, Нуланд підкреслила важливість протистояння масштабній корупції, яку Росія проєктує на інші держави, в тому числі на Україну, з метою посилення впливу на уряди цих країн.

Державний секретар США Ентоні Блінкен привітав рішення Сенату щодо нової посади Вікторії Нуланд.

“Вітаю затвердження Вікторії Нуланд заступницею держсекретаря з політичних питань. Її глибокий досвід буде дуже важливим для мене та всієї інституції”, – відреагував він у твіттері.

Нуланд має 32 роки дипломатичного досвіду. Вона працювала в адміністрації Барака Обами на посаді помічниці державного секретаря з питань Європи та Євразії й відповідала за формування політики Держдепартаменту США на українському напрямі.

У грудні 2013 року під час Революції гідності Вікторія Нуланд зустрілася з тодішнім президентом України Віктором Януковичем, а також відвідала Майдан Незалежності.

Дипломатка перебуває в “чорному списку” РФ, який передбачає заборону на в’їзд, у відповідь на персональні санкції США проти Російської Федерації.

Нуланд після відходу адміністрації Обами увійшла до академічних кіл та аналітичних центрів, стала відвертим критиком зовнішньої політики президента Дональда Трампа, зокрема його замирення з президентом Росії Володимиром Путіним.

Читайте також:
Держсекретар США Блінкен прибуде в Україну наступного тижня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна