Під час змагань із шашок у Варшаві в росіянки прибрали прапор РФ. ВІДЕО

 

Польський чиновник забрав прапор Росії зі столу російської гравчині прямо під час гри на чемпіонаті світу з шашок серед жінок. Це спровокувало обурення з боку Росії.

На опублікованому відеозапису росіянка Тамара Тансиккужина глибоко сконцентрована на грі, аж раптом її відволікають дії чиновника, який спочатку забрав табличку з зображенням російського прапора, а потім забрав і прапорець, пише ВВС.

Чинна чемпіонка в підсумку поступилася своїй польській суперниці Наталії Садовській.

Пізніше чиновник вибачився, але сказав, що мав терміново виконати санкційні настанови проти Росії, адже Раніше Всесвітнє антидопінгове агентство (Wada) заборонило російським спортсменам та спортсменкам виступати під російським прапором строком на два роки, до 16 грудня 2022 року, зокрема, і на Олімпійських іграх в Токіо.

В агентстві підтвердили, що зажадали вжити заходів щодо прапорця у вівторок – після того, як попередній запит залишили без уваги. Водночас в заяві Wada для інформаційного агентства Reuters йдеться: “Wada не мала наміру і не просила забирати прапори під час гри. Те, як його забрали, – питання не до Wada”.

Речник Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що польські вибачення означають, що “цей інцидент слід вважати врегульованим”. Але він сказав, що, на його думку, російська гравчиня програла “в основному через той інцидент”.

Ігри за звання чемпіона світу у Варшаві триватимуть до 3 травня. Садовська і Тансиккужина грають серію з дев’яти раундів, і перша гравчиня, яка набере 54 бали, переможе.

Треба зазначити, що після втручання польського чиновника, на знак солідарності з противницею, Садовська прибрала зі стола і польський прапор.

Читайте також:
ФІФА порушила дисциплінарні справи проти футболістів із Росії через допінг

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна