Президент підписав закон про поновлення виплати “лікарняних”

 

Президент Володимир Зеленський підписав Закон “Про внесення зміни до статті 22 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” щодо соціального захисту у разі настання тимчасової непрацездатності” № 1380-ІХ.

Про це в четвер, 29 квітня, інформує пресслужба глави держави.

Документ повертає людям право на отримання матеріальної допомоги з Фонду соціального страхування України у період тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов’язаної з нещасним випадком на виробництві (так званих лікарняних).

“Через законодавчу колізію ці виплати були скасовані після внесення змін до Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», які вводяться в дію з 30 червня 2021 року. Це могло спричинити недоотримання лікарняних 2,5 млн осіб. Закон, що його підписав Президент, виправляє колізію та відновлює право на одержання цієї матеріальної допомоги”, – сказано в повідомленні.

Документ набирає чинності з дня введення в дію Закону України “Про реабілітацію у сфері охорони здоров’я” – 30 червня 2021 року.

13 квітня Верховна Рада ухвалила закон, який усуває прогалину в законодавстві, через яку застраховані особи позбавлялися права на отримання допомоги по тимчасовій непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов’язаної з нещасним випадком на виробництві, на загальних підставах.

Читайте також:
Два роки президентства: законодавчі успіхи та невдачі Зеленського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна