В місці дислокації ЗСУ на Луганщині хотіли розпилити хлор, – прокуратура

 

В приміщеннях тимчасової дислокації підрозділу Збройних сил України на Луганщині планували розпилити отруйну речовину – хлор.
Правоохоронці кажуть, що їм вдалося цьому запобігти.

Про це в середу, 28 квітня, повідомили в пресцентрі Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сферах об’єднаних сил.

“… Учасники групи готували вчинення злочину на одному з об’єктів інженерної інфраструктури Луганської області, де тимчасово дислокується підрозділ Збройних сил України. Зокрема, ними планувалося розпилення отруйної речовини – хлору в приміщеннях, де перебувають військовослужбовці, з метою заподіяння шкоди їх життю та здоров’ю. За результатам проведених слідчих дій, злочин вдалося попередити”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у двох учасників групи виявлено та вилучено засоби і знаряддя для збору та передачі співробітнику так званого “міністерства держбезпеки “ЛНР” інформації щодо оборонної сфери.

“Дані про розташування оборонних об’єктів, позиції Збройних сил України та передислокацію військової техніки вони отримували, в тому числі, від військовослужбовця ЗСУ“, – підкреслили у прокуратурі.

Організатора групи затримали. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру всім учасникам групи та обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Розслідування триває за ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України.

Читайте також:
Підрив військового авто на Луганщині кваліфікували як теракт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна