Росія висилає співробітника посольства України в Москві

 

Росія оголосила співробітника посольства України в РФ персоною нон-ґрата і доручила йому залишити територію країни до кінця дня 30 квітня.

Про це в понеділок, 26 квітня, повідомила пресслужба МЗС РФ.

Посольству України в Москві направили відповідну вербальну ноту.

У МЗС РФ стверджують, що висилання українського дипломата – відповідь на «недружні дії» України, яка 19 квітня оголосила персоною нон ґрата співробітника посольства РФ в Києві.

Також в російському зовнішньополітичному відомстві заявили, що попередили Україну про те, що можуть вжити “додаткових заходів” щодо співробітників українських посольства, генконсульств і консульств в Росії, якщо “ворожі дії” проти російських дипломатів продовжаться.

Як інформувала “Новинарня“, 16 квітня в Росії повідомили про затримання співробітниками ФСБ в Петербурзі консула України Олександра Сосонюка нібито під час отримання закритої інформації з баз російських правоохоронних органів. “Ця діяльність несумісна зі статусом дипломатичного працівника і має явний ворожий характер щодо Російської Федерації”, – заявили в ФСБ. Через кілька годин Сосонюка відпустили. Наступного дня МЗС Росії оголосило про його видворення з країни.
Речник МЗС України Олег Ніколенко заявив, що затримання співробітника генерального консульства в Петербурзі – це чергова провокація на тлі дестабілізуючих дій Росії.
Заступник глави МЗС України Євген Єнін також заявив, що затримання консула є грубим порушенням Віденської конвенції, і Україна різко відреагує на це.
Єнін розповів, що росіяни зробили вигляд, що не впізнали представника українського консульства, коли затримували його.

Читайте також:
Росія оголосила двох болгарських дипломатів персонами нон-ґрата

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна