Кравчук заявив про “історичну подію” в переговорах щодо Донбасу

 

Українська сторона в ТКГ запропонувала вжити додаткові заходи контролю за дотриманням “режиму тиші” на Донбасі. Вони стануть важливим кроком для встановлення миру.

Про це у неділю, 25 квітня, заявив голова української делегації в Тристоронній контактній групі  мирного врегулювання ситуації на сході України Леонід Кравчук в ефірі телеканалу “Дом”.

“Ми, українська сторона, неодноразово пропонували удосконалювати координаційний механізм контролю за тим, хто порушує тишу, хто веде вогонь, хто вбиває. Нам постійно говорили, що нинішній механізм недосконалий. Тому я запропонував документ, там сім пунктів доповнень до того механізму, який вже задіяний з липня 2020 року. Передав його послу від ОБСЄ в ТКГ Гайді Грау. На останньому засіданні ТКГ наш документ, пропозиції ОРДЛО і пропозиції Росії були взяті до обговорення. І, як мені відомо, український документ був прийнятий за основу. Це вперше. І навіть керівник ТКГ, посол від ОБСЄ сказав, що це історична подія. Зараз цей документ удосконалює робоча група”, – заявив Кравчук.

За його словами, документ обговорить робоча підгрупа з урахуванням пропозицій у вівторок, 27 квітня.

Якщо підгрупа прийде до позитивного висновку, то його обговорять ще раз на загальному засіданні ТКГ у середу, 28 квітня, після чого ухвалять, пояснив Кравчук.

“Це буде, я вважаю, дуже важливий крок до встановлення миру на Донбасі”, – сказав голова УкрТКГ.

Читайте також:
“Дії Зеленського можуть призвести до військової капітуляції Києва”: заява представників Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна