Маріуполець Ігор Радівілов виграв для України “золото” чемпіонату Європи зі спортивної гімнастики

 

Гімнаст із Маріуполя Ігор Радівілов здобув єдину для України золоту медаль чемпіонату Європи зі спортивної гімнастики, що відбувався у швейцарському Базелі 21-25 квітня.

28-річний атлет став чемпіоном в опорному стрибку, отримавши 14,716 бала. На п’єдесталі пошани він випередив Андрія Медведєва з Ізраїлю (14,658) і британця Джарнні Реджіні-Морана (14,583).

Радівілов став найкращим в опорному стрибку на другому ЧЄ поспіль. Для нього це вже четверте золото чемпіонатів Європи і загалом 11-та медаль європейських першостей.

Збірна України на ЧЄ-2021 виграла ще дві медалі – бронзові. Ілля Ковтун став третім в індивідуальному багатоборстві, а Анастасія Бачинська – у вправі на колоді.

Із трьома нагородами (1-0-2) наша команда посіла на цьому Євро четверте місце в загальному заліку. А попереду – Росія (5-7-1), Велика Британія (1-1-4) і збірна-господар Швейцарія (1-1-1).

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна