МОЗ не вводитиме додаткових обмежень на Великдень

 

Міністерство охорони здоров’я не вводитиме додаткових обмежень на Великдень, але закликає всіх дотримуватись протиепідемічних норм.

Про це в п’ятницю, 23 квітня, заявив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко на брифінгу в Києві.

“Ми наголошуємо, що свята повинні бути не тільки веселими, а й безпечними. Додаткових карантинних обмежень на період святкування Великодніх свят не планується вводити. Водночас ми звертаємося для всіх — дотримуватися тих норм, які прописані в постанові про карантин”, – сказав Ляшко.

Передусім, за його словами, відвідування громадських місць має відбуватися при використанні засобів індивідуального захисту — масок, які закривають рот та ніс. Також необхідно дотримуватися дистанції між людьми 1,5 метра.

Постановою уряду чітко визначається норма площі та кількість осіб, які можуть відвідувати приміщення, в тому числі храми — одна людина на чотири квадратні метри.

Окрім цього, МОЗ звертається до релігійних закладів заохочувати проведення онлайн-богослужінь, збільшувати кількість сесій благословення та скорочувати їх тривалість.

Рекомендується зафіксовувати двері храмів таким чином, щоб був забезпечений повітряний обмін усередині приміщенн, а також закликати вірян відвідувати обряд благословення та освячення їжі лише одній особі від домогосподарства, виключити сімейні відвідування.

На вулиці, біля храмів, також обов’язково дотримуватися маскового режиму.

Людям похилого віку, з хронічними хворобами МОЗ рекомендує утримуватися від відвідування храмів та освячувати святковий кошик на свіжому повітрі біля храму.

Окрім цього, рекомендується утриматися від святкових відвідувань родичів і друзів, щоб не наражати на небезпеку один одного, особливо родичів похилого віку.

Читайте також:
Число офіційних виявлень “ковіду” в Україні перевалило за 2 мільйони. ДИНАМІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна