Віцеспікери з країн “Люблінського трикутника” відвідали зону ООС

 

Делегація депутатів країн “Люблінського трикутника”, до складу якої увійшли віцеспікери парламентів Польщі, Литви й України, відвідала район проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі.

Про це в четвер, 22 квітня, повідомив пресцентр командування ОС.

У поїздці взяли участь заступниця маршалка Сейму Польщі Малгожата Госевська, віцеспікер Сейму Литви Паулюс Саударгас і перший заступник голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Вони ознайомилися із роботою контрольного пункту в’їзду-виїзду “Гнутове”, який є одним із семи КПВВ в районі проведення ООС та вимушено не працює через те, що російсько-окупаційні війська з протилежного боку блокують рух людей і транспорту. Також іноземні й українські посадовці відвідали покинуте цивільними селище Широкине та поспілкувалися з українськими військовими.

На КПВВ “Гнутове” гості ознайомились із ситуацією на Сході України, яку їм доповіли заступник командувача об’єднаних сил генерал-майор Едуард Москальов та командир оперативно-тактичного угруповання “Схід” генерал-лейтенант Юрій Содоль. Учасники зустрічі обговорили низку важливих проблем, що стосувалися насамперед можливості врегулювання триваючого воєнного конфлікту між Україною та Росією.

Посольство Польщі в Україні уточнило, що делегація також побувала в місті Авдіївка, де зустрілася з військовими 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.

“Україна – не лише сусід та економічний партнер, але й друг. І нині найважливіше – солідарність з Україною і її підтримка. Я не можу називати це конфліктом, тому що важко закривати очі на смерті людей – військових і цивільних, тому це – війна. Я побачила, власне, яким є той “русскій мір”. Місце, яке повинно квітнути життям, яке колись цвіло життям. Місце, де повинні гратися діти і люди жити нормально, змінилося на руїни. Подібне я вже бачила раніше у Грузії 2008 році. Росія залишається тією самою. Змінюються лише назви, лідери, але їх методи залишаються тими самими”, – заявила Малгожата Госевська, яка представляє в Сеймі РП владну партію “Право і справедливість”.

На згадку про перебування в районі проведення ООС заступник командувача генерал-майор Едуард Москальов презентував іноземним парламентаріям пам’ятні сувеніри – коїни операції Об’єднаних сил.

Район проведення ООС відвідали парламентарі України, Польщі та Литви

Район проведення ООС з робочою поїздкою відвідали…

Опубліковано Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation Четвер, 22 квітня 2021 р.

“Люблінський трикутник” – міжнародний союз, створений Україною, Польщею та Литвою, у рамках якого три країни зосереджуються на поглибленні взаємодії у питаннях оборони, економіки, торгівлі й туризму.

Читайте також:
Україна, Литва та Польща проводять перше засідання “Люблінського трикутника”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.