Зеленський обговорив із прем’єром Словаччини ситуацію на Донбасі

 

Президент України Володимир Зеленський у телефонній розмові з новим прем’єр-міністром Словаччини Едуардом Гегером обговорив ситуацію на Донбасі та питання двостороннього співробітництва.

Про це в середу, 21 квітня, інформує пресслужба глави держави.

“Окрема увага під час розмови була приділена безпековій ситуації на сході України. Голова уряду Словаччини висловив стурбованість у зв’язку з нарощенням військової присутності Російської Федерації біля українських кордонів і запевнив у твердій підтримці Словаччиною суверенітету й територіальної цілісності нашої держави”, – йдеться у заяві.

Зеленський та Гегер обговорили актуальні питання у сфері транспорту та прикордонного співробітництва. Глава держави наголосив на зацікавленості української сторони у якомога швидшому відновленні повноцінної роботи Міжнародного аеропорту “Ужгород”.

“Розраховую на вашу особисту підтримку в завершенні Словаччиною внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності угодою щодо аеропорту “Ужгород” незабаром. Сподіваюся, що вже скоро ми зможемо відновити повноцінну роботу аеропорту”, – сказав Зеленський.

Президент України зауважив, що для обох країн важливо, щоб перетин кордону був максимально сприятливим.

“Важливо налагодити спільний прикордонний і митний контроль зі Словаччиною. Це також допоможе нам у боротьбі з контрабандою. Прошу вашого сприяння у прискоренні укладення угоди про спільний прикордонно-митний контроль на кордоні між нашими країнами”, – зазначив він.

Нагадаємо, 1 квітня в Словаччині призначили нового прем’єра після кризи через закупівлю Sputnik V. Ним став Едуард Гегер із партії OľaNO (“Звичайні люди і незалежні особистості”).

Читайте також:
Уряд розблокував роботу аеропорту “Ужгород”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.