Україна й Британія домовилися розширити навчально-тренувальну операцію Orbital

 

Військове співробітництво між Збройними милами України та Великої Британії розширюється, зокрема, сторони домовилися розширити навчально-тренувальну операцію Orbital. 

Про це йшлося 19-20 квітня під час візиту головнокомандувача ЗСУ генерал-полковника Руслана Хомчака до Великої Британії.

Хомчак зустрівся з начальником штабу оборони Великої Британії генералом сером Ніколасом Картером.

“Під час зустрічі були обговорені питання розвитку військового співробітництва між Збройними силами України та Великої Британії. Зокрема, було досягнуто домовленості про розширення навчально-тренувальної операції “ORBITAL” до місії з обміну досвідом та підписано відповідну технічну угоду”, – йдеться в повідомленні пресцентру ГШ ЗСУ.

Зазначається, що це створює додаткові можливості для розвитку Збройних сил України, передусім у підготовці Військово-Морських Сил, Сухопутних військ, Повітряних Сил та Сил спеціальних операцій.

Зазначається, що Ніколас Картер наголосив на тому, що в рамках двостороннього військового співробітництва військовослужбовцями ЗС Великої Британії було підготовлено більше 20 000 військовослужбовців Збройних сил України.

Британська сторона також очолює ініціативу підготовки Військово-Морських сил Збройних сил України та підтримує оборонну реформу в Україні”, – зазначив Начальник штабу оборони Великої Британії.

Головнокомандувач Збройних Сил України подякував британській стороні за допомогу, яку надають британські інструктори та стратегічні радники у підвищенні бойових спроможностей Збройних Сил України в частині їх підготовки. Генерал-полковник Руслан Хомчак, зокрема, підкреслив: “Така допомога сприяє набуттю взаємосумісності із силами Альянсу, що є одним із наших головних завдань”.

Досягненню Україною військових критеріїв членства в НАТО також сприяє участь у спільних військових навчаннях та багатонаціональних операціях з підтримання миру та безпеки. Про це теж йшлося під час зустрічі.
Головнокомандувач Збройних сил України наголосив на внеску України у захист євроатлантичного безпекового простору.

Картер запевнив, що Велика Британія продовжує підтримувати незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, а Хомчак висловив вдячність керівництву оборонного відомства Великої Британії за підтримку спільно з іншими країнами Альянсу безпеки Чорноморського регіону.

Читайте також:
Місія ORBITAL пропонує українським морякам тренуватися на кораблях ВМС Британії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна