У Прип’яті презентували арт-проєкт “Ковчег Чорнобиль”. ФОТО

 

Фотохудожник Денис Копилов у місті Прип’ять презентував авторський арт-проєкт “Ковчег Чорнобиль. Він присвячений відродженню природи.

Фотовиставка демонструватиметься у рамках заходів, які приурочені до 35-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС, повідомила в понеділок, 19 квітня, пресслужба Державного агентства України з управління зоною відчуження.

“Завдяки художньому світосприйняттю, фотограф демонструє, що природа має надзвичайну силу й здатність відроджуватись. Фотограф показав зону відчуження як свого роду “Ноєв ковчег”, у якому можна зберегти все природне різноманіття. Через призму мистецтва, що допомагає глибше зрозуміти та усвідомити навколишній світ. Показати, що зі старого, зруйнованого й загиблого завжди виростає щось нове й прекрасне”, – йдеться в пресрелізі.

Автор проєкту розповів, що, мандруючи світом, упродовж семи років він знімав тварин у їхньому природному середовищі. Після цього він надрукував великі плакати із зображеннями цих тварин.

Фото: пресцентр ДАЗВ

“Я возив ці плакати у різні місця зони відчуження та фотографував плакати з цими тваринами так, щоб здавалося, ніби звірі живуть у зоні. Я хочу показати, що природа відновлюється, а Чорнобильська зона – це не тільки проблема, а те, що треба і необхідно досліджувати та вивчати. Я хочу змінити ставлення до зони як до місця розрухи, я переконаний, що зона відчуження є своєрідним діамантом природи”, – розповів митець.

Фото: пресцентр ДАЗВ

Виставка розміщена на колонаді центральної площі міста Прип’ять.

“Це буде 11 робіт, які будуть представляти всю зону саме з позитивної та красивої сторони”, – додав фотохудожник.

Фото: пресцентр ДАЗВ

Проєкт розмістять у місті Прип’ять у переддень 35-тих роковин катастрофи на Чорнобильській АЕС, він буде доступний до перегляду всім відвідувачам зони відчуження.

Читайте також:
Чорнобильська зона відчуження отримала офіційні бренд і логотип. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна