Варшава і Москва продовжують обмін висланням дипломатів

 

Влада Польщі відреагує на рішення Москви вислати п’ятьох польських дипломатів у відповідь на оголошення персонами нон грата трьох дипломатів із посольства РФ у Варшаві.

Про це заявив заступник глави МЗС Польщі Шимон Шинковський вел Сеньк, передає TVP.INFO.

“Ми очікуємо на офіційну інформацію з приводу оголошеного рішення… Ми готові на кроки у відповідь Росії і зробимо це після отримання деталей”, – заявив представник МЗС РП.

Як повідомляла “Новинарня“, 15 квітня Варшава оголосила трьох російських дипломатів персонами нон грата. Підставою для такого рішення було порушення цими особами умов дипломатичного статусу і вчинення дій на шкоду Польщі. У польському МЗС також заявили, що Варшава повністю солідаризується з рішеннями, прийнятими США 15 квітня, які стосуються політики щодо Росії, зокрема й вислання дипломатів РФ.

Після цього глава МЗС Росії Сергій Лавров оголосив про намір видворити п’ятьох польських дипломатів з РФ.

Читайте також:
Росія видворяє українського консула, незаконно затриманого в Петербурзі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна