У Британії поховали чоловіка королеви, герцога Единбурзького Філіпа

 

У суботу, 17 квітня, члени королівської родини Великої Британії провели в останню путь чоловіка королеви Єлизавети ІІ, принца Філіпа, герцога Единбурзького.

Церемонія, на якій були присутні лише найближчі члени родини та троє родичів Філіпа з німецьких монарших сімей, проходила у каплиці Святого Георга у Віндзорі, інформує “Радіо Свобода“.

Члени королівської родини йшли за труною герцога Единбурзького. Фото: Getty Images

Церемонію, яка почалася о 15:00 (17:00 за Києвом), транслювали по національному телебаченню. Але попри те, що через пандемію британцям рекомендували стежити за похороном з дому, сотні охочих зібралися біля Віндзору, щоб також провести в останню путь принца Філіпа.

Уздовж дороги, якою тіло принца везли до каплиці святого Георгія, вишикувалися службовці королівського флоту, морської піхоти, ВПС та інші військові.

Фото: РА MEDIA

Труна принца була накрита його особистим штандартом, де зібрано елементи, що символізували різні сторони його життя: від народження у королівській родині Греції до британських титулів. Зверху на труну поклали його шаблю та флотський кашкет.

За труною йшли члени королівської родини, зокрема діти Філіпа та Єлизавети ІІ – принци Чарльз, Ендрю, Едвард та принцеса Анна, та онуки – принци Вільям і Гаррі. До них приєдналися син принцеси Анни Пітер Філіпс та її чоловік, віцеадмірал Тім Лоуренс, граф Сноудон.

Королева прибула до каплиці окремо.

Королева Єлизавета II під час відспівування чоловіка в каплиці святого Георгія сиділа окремо від всіх, найближче до вівтаря. Фото: Getty Images

Службу проводив архієпископ Кентерберійський. Присутні на ній були лише члени королівської родини та особистий секретар герцога Единбурзького.

Після служби принца Філіпа поховали у королівській усипальниці. Його труну опустили в склеп з допомогою електричного механізму.

Цей момент публічно не транслювався.

Читайте також:
Помер герцог Единбурзький Філіп – чоловік Єлизавети ІІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна