Уряд посилив вимоги для надання житлових субсидій

 

Кабінет Міністрів України на позачерговому засіданні в середу, 14 квітня, ухвалив проєкт постанови, яким посилив адресність надання житлових субсидій для забезпечення державної соціальної підтримки населенню і “здійснення заходів ефективного і раціонального використання бюджетних коштів”.

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

Зокрема, документ пропонує:

  • переглянути підходи до врахування майнового стану, зокрема, під час призначення житлових субсидій враховувати отримані доходи від депозитів, дивіденди від цінних паперів тощо;
  • скасувати діяльність і повноваження комісій, утворених місцевими органами влади, щодо ухвалення рішення про призначення житлових субсидій в окремих випадках за наявності умов, за яких така субсидія не призначається;
  • посилити вимоги під час призначення житлових субсидій у частині здійснення одноразових вартісних покупок, наявності банківських депозитів, здійснення операцій із купівлі іноземної валюти, банківських металів, перетину кордону.

Раніше у Міністерстві фінансів верифікували близько 455 мільярдів гривень державних виплат, здійснених у 2020 році і надали близько 2,5 мільйона рекомендацій щодо додаткової перевірки,

Найбільше невідповідностей виявили під час верифікації субсидій, вони становили 70% від загальної кількості рекомендацій щодо проведення додаткової перевірки правомірності виплат.

Читайте також:
Уряд спростив призначення субсидій на комуналку для безробітних

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна