На Київщині артилеристи ЗСУ готуються до міжнародних навчань Dynamic Front-2021. ФОТО

 

У Київській області в рамках підготовки до участі в міжнародних навчаннях Dynamic Front-2021 тривають бойові стрільби артбатареї гармат 2А36 “Гіацинт-Б” артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича.

Про це повідомляє АрміяInform.

“Головне завдання – взаєморозуміння представників артилерії різних армій на одному театрі бойових дій з можливістю керування з багатонаціонального штабу. Тобто під час навчань відпрацьовуватимуть різні питання сумісності, наприклад, коригувати вогонь будуть військовослужбовці з однієї країни, а вести вогонь військовослужбовці з іншої”, – розповів пресофіцер бригади Олег Калашніков.

Багатонаціональні навчання відбудуться незабаром відразу на трьох умовних театрах воєнних дій – у Німеччині, Польщі та Туреччині.

Також у бригаді зазначають, що сьогодні триває вже завершальний етап навчальних дій чергової батареї у разі загострення збройного конфлікту.

Все відбувається на тлі тактичних навчань, на яких відпрацьовують дії артилерійської батареї в наступальній (контрнаступальній) операції.

Підготовка до Dynamic Front 1 Підготовка до Dynamic Front 3 Підготовка до Dynamic Front 4 Підготовка до Dynamic Front 5 Підготовка до Dynamic Front 7 Підготовка до Dynamic Front 8 Підготовка до Dynamic Front 9 Підготовка до Dynamic Front 11 Підготовка до Dynamic Front 10
<
>
Фото: АрміяInform

Загалом на полігоні військові, з якими працюють канадські інструктори, перебувають протягом місяця. Під час співпраці відбувається обмін практичним досвідом, ознайомлення з певними нюансами роботи артилерійських підрозділів армії Канади.

Активна фаза міжнародних навчань з бойовою стрільбою для українських артилеристів відбудеться в Польщі з 11 по 18 травня.

Там Збройні сили України будуть представлені делегацією з 85 військовослужбовців.

Читайте також:
Морпіхи придумали, як потрапити на навчання Agile Spirit у Грузії, попри карантинні обмеження

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна