У 2014-му міліція Горлівки була готова тримати оборону від бойовиків, – Весьолкін

 

Володимир Весьолкін,
голова ВЦА Зайцевого, Донецька область

(FB)

14.04.2014-го план був такий: зібратись проукраїнською групою чоловіків перед будівлею міського управління поліції Горлівки, щоб підтримати правоохоронців не лише морально, а й фізично також.

Ми вже знали, що вони планують тримати оборону, на відміну від усіх інших міліціантів області, які здавали будівлі разом із зброєю…

Бажаючих виявилось небагато. З’їхались по різних точках та почали чекати сигнал. Зателефонував Леонідич та сказав, щоб ми навіть не намагались, бо сили бойовиків в десятки разів більше за наші.

Пізніше сталося те, що сталося.

Спочатку мені було навіть соромно через те, що ми навіть не спробували. Потім, вже маючи зброю в руках, я зрозумів, що Герман Приступа не лише врятував нам життя, але і дав змогу вже нам самим забирати життя у ворогів.

Такі складні ситуції дають можливість розуміти, хто чого вартий, хто є друг, а хто – таке собі.

Я пишаюсь тим, що саме в нашій Горлівці серед поліцейських зрадників було менше, ніж справжніх офіцерів!

Читайте також:
Над окупованою Горлівкою здійнявся український прапор і випали патріотичні листівки. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна