Столтенберг прокоментував можливість членства України в НАТО за відсутності контролю над частиною території

 

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що тільки Україна може вирішувати, приєднуватися їй до Альянсу чи ні, і лише союзники вирішують, чи готова до цього наша держава.

Про це він заявив у вівторок, 13 квітня, відповідаючи на запитання про можливість членства України у НАТО за умови відсутності контролю над частиною території, передає “Європейська правда”.

“Це право 30 членів НАТО вирішувати, коли Україна буде готова до членства в Альянсі. Так само від України залежить, коли вона буде готова до членства. І ніхто не може втручатися в цей процес – це суверенне право суверенної нації: України – звертатися за членством, і союзників – вирішувати, чи вона готова”, – наголосив Столтенберг.

За словами генсека, Російська Федерація сьогодні намагається запровадити сфери впливу і вирішувати, що її сусіди можуть або не можуть робити.

“Ми вважаємо, що Україна має сама вирішувати свій шлях, і тільки союзники можуть вирішити, що стандарти вже виконані”, – сказав Єнс Столтенберг.

Він додав, що реформи є найкращим шляхом для України наблизитися до членства у НАТО.

Нагадаємо, 13 квітня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба перебуває з робочим візитом у штаб-квартири НАТО в Брюсселі та бере участь в позачерговому засіданні Комісії Україна-НАТО.

Читайте також:
США мають не лише словами допомогти Україні вступити в НАТО, – Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна