Пандемія не зменшила спрямовану проти Естонії активність Росії, – КаПо

 

Незважаючи на те, що поїздки і публічні збори в Естонії були обмежені в умовах пандемії коронавірусу, активність російської діяльності зі здійснення впливу на естонському напрямку не зменшилася.

Про це в понеділок, 12 квітня, інформує сайт Естонської громадської ТРК.

“Пандемія не зменшила діяльність з здійснення впливу і розвідувальну діяльність Кремля проти Естонії. Зіткнувшись із закритими кордонами і обмеженням публічних зібрань, місцеві провідники спрямованої на розкол кремлівської політики перебралися в інтернет-канали”, – повідомив гендиректор Поліції безпеки (КаПо) Арнольд Сінісалу в опублікованому щорічнику організації.

Зазначається, що в складній ситуації, яка склалася через пандемію COVID-19, місцеві провідники російської політики побачили можливість активніше поширювати свої повідомлення, посиливши діяльність зі здійснення впливу в соціальних мережах.

Оскільки коронавірусні інформаційні вкидання не принесли результату, кремлівська діяльність зі здійснення впливу зосередилася на традиційних темах, поставлених в контекст пандемії: була критика НАТО (витрати на оборону в порівнянні з витратами на охорону здоров’я), а також відсутність прав російськомовного населення і його слабка інформованість під час обмежень на пересування.

За оцінкою КаПо, відбуваються також спроби активізувати діяльність так званої православної церкви Московського патріархату в сусідніх державах для здійснення впливу, а також використовувати для цього місцевих активістів і російське посольство.

Також відзначаються спроби здійснення впливу шляхом вакцинації в РФ членів російськомовної громади Естонії.

За оцінкою КаПо, мета такої політики залишається незмінною – втручатися у внутрішню політику іноземних держав і розхитувати єдину зовнішню і санкційну політику ЄС.

Водночас торік робота розвідслужб інших країн в Естонії ускладнилася через пандемію у зв’язку з супутніми заборонами на закордонні поїздки, проте діяльність російської розвідки загалом не переривалася.

За оцінкою КаПо, в 2021 році можна очікувати на активізацію діяльності російських розвідслужб.

Читайте також:
Білорусь перетворилася на військовий округ РФ, – розвідка Естонії

Розвідка Естонії заявила, що РФ готується до масштабного конфлікту з НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна