Олена Зеленська пропонує створити в Україні Раду з безбар’єрності

 

Дружина президента Олена Зеленська запропонувала створити в Україні Раду з безбар’єрності.

Про це вона сказала на нараді щодо Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору України в понеділок, 12 квітня, повідомляє “Укрінформ”.

“Для того, щоб процес реалізації Стратегії не залишився тільки на папері, а все ж таки вона мала продовження в житті, я пропоную створити в Україні Раду з безбар’єрності”, – сказала перша леді.

На її переконання, для того, щоб усі запропоновані напрацювання для усунення будь-яких бар’єрів працювали, потрібен ефективний орган, який моніторитиме й контролюватиме стан виконання Стратегії.

За словами Олени Зеленської, до Ради мають увійти розробники Стратегії, а також експерти й представники громадянського суспільства.

“Наша місія – зробити безбар’єрність новою суспільною нормою, сталою нормою, яка діятиме постійно, і на державному рівні забезпечити людей рівними можливостями у всіх сферах життя”, – підкреслила дружина Президента.

Своєю чергою міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов підтримав пропозицію щодо створення відповідної Ради з безбар’єрності й зауважив, що вона буде опрацьована.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив на нараді, що стандарти життя, рівність умов для кожного громадянина – це основа, з якої має починатися цивілізоване суспільство.

“Донедавна безперервність асоціювалася у багатьох людей лише із подоланням фізичних перешкод, але насправді це поняття значно ширше. Я для себе також, якщо бути зовсім відвертим, відкриваю нові речі у плані безбар’єрності, тому що щоденно не замислюєшся, як багато бар’єрів стоїть на шляхах громадян в Україні», – сказав прем’єр.

Нагадаємо, Україна отримала офіційний статус учасниці Міжнародної ініціативи рівних прав і можливостей “Партнерство Біарріц” у вересні 2020 року. Приєднання нашої країни до Партнерства ініціювала перша леді України в грудні 2019 року.

Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору, ініційована Оленою Зеленською, спрямована на створення умов для рівного доступу до публічних просторів для громадян з тимчасово чи постійно обмеженою мобільністю, людей з інвалідністю, батьків із візками, людей на візках тощо.

Читайте також:
Олена Зеленська залишається власницею елітної квартири в Ялті і сплачує комірне, – Аксьонов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна