Порошенко задекларував найбільше готівки з усіх нардепів. СПИСОК “готівкових” мультимільйонерів

 

П’ятий президент України, а нині – народний депутат і лідер партії “Європейська солідарність” Петро Порошенко задекларував найбільше готівкових заощаджень за 2020 рік серед усіх депутатів чинного скликання Верховної Ради.

У декларації за 2020 рік Порошенко вказав, що зберігає готівкою 51,2 мільйона доларів і 423,3 мільйона гривень, що у гривневому еквіваленті сумарно становить понад 1,8 мільярда гривень.

У пресслужбі Порошенка в коментарі “Радіо Свобода” пояснили, що він “був вимушений зняти з рахунків у банку 51 мільйон доларів і 423 мільйони гривень через політичні репресії влади і її постійні спроби арештувати активи лідера опозиції“. А також запевнили, що “всі ці кошти будуть повернуті в банк після припинення політичних репресій”.

У пресслужбі “Євросолідарності” також додали, що за 2020 рік Порошенко задекларував 222 мільйони гривень доходів (з яких 214 мільйонів – дивіденди, 7 мільйонів – проценти за депозитами) та сплатив з них понад 23 мільйони гривень податків і військового збору, а також витратив на благодійність 150 мільйонів гривень.

Журналісти “Радіо Свобода” проаналізували декларації всіх парламентаріїв і склали список тих, у кого (включно з найближчими родичами) задекларовано найбільше готівкових коштів.

Список виявився таким:

Петро Порошенко (ЄС) – понад 1,8 мільярда гривень;
Вадим Столар (ОПЗЖ) – понад 325,7 мільйона гривень;
Дмитро Ісаєнко (ОПЗЖ) – понад 215,3 мільйона гривень;
Юлія Тимошенко (“Батьківщина”) – понад 169,5 мільйонів гривень;
Максим Єфімов (“Довіра”) – понад 161,9 мільйона гривень;
Віталій Данілов (“Батьківщина”) – понад 148,8 мільйона гривень;
Нестор Шуфрич (ОПЗЖ) – понад 146,5 мільйонів гривень,
Ігор Абрамович (ОПЗЖ) – понад 144,9 мільйона гривень,
Олександр Фельдман (ОПЗЖ) – понад 144,7 мільйона гривень,
Олег Воронько (“Слуга народу”) – понад 139,5 мільйонів гривень.

Кампанія декларування майна і статків за 2020 рік для українських посадовців (зокрема й народних депутатів) завершилася 1 квітня.

Читайте також:
“Щоби вибілити гроші”: чиновники в Україні задекларували біткоїнів на ₴75 млрд, – Федоров

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.