МОЗ дозволив щеплювати священників на другому етапі COVID-вакцинації

 

Оперативний штаб МОЗ з вакцинокерованих інфекцій дозволив проводити щеплення проти коронавірусу священникам на другому етапі вакцинальної кампанії.

Про це в п’ятницю, 9 квітня, повідомив Центр громадського здоров’я.

“Оперативний штаб Міністерства охорони здоров’я України з вакцинокерованих інфекцій “прирівняв” священнослужителів до соціальних працівників. Тепер духівники можуть отримати щеплення проти COVID-19 на 2-му етапі вакцинації, відповідно до дорожньої карти”, – йдеться у повідомленні.

У Центрі громадського здоров’я зазначають, що священнослужителі тісно контактують із людьми, які належать до груп ризику, тож щеплення їх на 2-му етапі є необхідним кроком.

Щоб записатися на щеплення, священнослужителям потрібно звернутися до свого керівництва та повідомити про бажання вакцинуватися.
Ті передадуть списки координаторам із вакцинації в регіоні. Після узгодження з координаторами керівники повідомлять охочих про час та місце щеплення, розповіли у ЦГЗ.

Читайте також:
Ветерани АТО/ООС можуть позачергово вакцинуватися від COVID-19, – МОЗ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна