“Захищав тебе і рідну Україну”: у Хмельницькому розмістили 10 білбордів до роковин загибелі воїна 93 омбр Миколи Неживого

 

У Хмельницькому до роковин загибелі воїна 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр” Миколи Неживого “Механа” розмістили десять білбордів із його фотографіями та нагадуванням.

Про це у четвер, 8 квітня, інформує пресслужба 93 омбр.

Розміщення білбордів ініціювала вдова військового Марія Моцна. Вшанування пам’яті полеглого героя підтримала Хмельницька міська рада.

“Я захищав тебе та рідну Україну!” – написано на плакатах під фото полеглого воїна. На білбордах вказано також ім’я й позивний, назву підрозділу та дати народження й смерті Миколи Миколайовича.

“Це гарний приклад, який слід запозичити й іншим населеним пунктам України, місцевим громадам. Адже кожен має знати і пам’ятати своїх земляків, які віддали своє життя у російсько-українській війні”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, один із найстаріших бійців 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Микола Неживий (позивний “Механ”) загинув 8 квітня 2019 року внаслідок ворожого обстрілу на позиції Об’єднаних сил “Зеніт” біля Донецького аеропорту. Йому було 57 років.
Хмельничанин Микола Неживий почав військову службу на сході України 2014-го року в батальйоні “Айдар”.
У 2015 році підписав контракт із 93-й бригадою, пройшов найгарячіші точки війни у 2015-2016 роках. Боронив селище Опитне, воював у районі сумнозвісної метеовежі Донецького аеропорту.
Після виходу “холодноярців” до пункту постійної дислокації, навесні 2016 року, Микола Миколайович перевівся до 54-ї бригади та пройшов у її лавах запеклі бої на Світлодарській дузі.
Звільнився за станом здоров’я в січні 2018-го. Проте в лютому 2019-го знову повернувся на фронт, підписавши новий контракт із 93-ю бригадою.

Читайте також:
Загиблі герої березня 2021: дев’ять облич та історій

Усі загиблі на фронті 2019 року: згадаймо обличчя героїв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна