Латвія підтримала надання ПДЧ у НАТО для України

 

Латвія, слідом за Литвою, також виступить на підтримку надання Плану дій щодо членства в НАТО для України.

Як заявив міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс, Рига вважає, що вже настав час дати Києву цей план.

Також очільник зовнішньополітичного відомства Латвії прокоментував стягування російських військ до кордонів України і ескалацію на Донбасі.

“Зараз точно не зрозуміло, що це: демонстрація сили чи реальна агресія. Але є всі підстави для занепокоєння… Україна вже протягом 15 років намагається приєднатися до НАТО шляхом отримання Плану дій для членства. Мабуть, вже час надати цей План Україні. Це буде як мінімум сигналом від нас (НАТО, – “Н”), що українці не залишаться без підтримки. Я однозначно підтримаю таке рішення”, – заявив Едгарс Рінкевичс, інформує пресслужба посольства України в Латвії.

Нагадаємо, 6 квітня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову зі своїм литовським колегою Едгарсом Рінкевичсом, в якій йшлося про загострення безпекової ситуації на Донбасі та в Криму, а також про підтримку України.

Як інформувала “Новинарня“, 7 квітня міністр закордонних справ Литви Габріеліус Ландсбергіс заявив, що його держава запропонує союзникам по НАТО надати Україні план дій щодо членства, який дозволить країні стати членом Північноатлантичного Альянсу.

Читайте також:
“Не на порядку денному”: Німеччина зреагувала на прагнення України щодо членства в НАТО

Зеленський після розмови зі Столтенбергом: “НАТО – це єдиний шлях до закінчення війни”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна