На оновленому “Ширлані” військові тренуються за допомогою LaserTag. ФОТО

 

Збройні сили України переходять на новий рівень підготовки військових.

Про це повідомила пресслужба окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка у фейсбуці.

Механізована рота одного з батальйонів на Широколанівському полігоні проводить навчання з використанням системи LaserTag.

Використання сучасного обладнання дає змогу тренуватися в динамічних умовах, максимально наближених до реального бою.

57 омбр Ширлан 1 57 омбр Ширлан 2 57 омбр Ширлан 3 57 омбр Ширлан 4 57 омбр Ширлан 5 57 омбр Ширлан 6 57 омбр Ширлан 7 57 омбр Ширлан 8 57 омбр Ширлан 9 57 омбр Ширлан 10 57 омбр Ширлан 11 57 омбр Ширлан 12 57 омбр Ширлан 13 57 омбр Ширлан 14 57 омбр Ширлан 15
<
>
Фото: пресслужба 57 омбр

Зазначається, що 57 омбр стала першим з’єднанням, що прибуло до нового містечка для відновлення і бойового злагодження у березні.

“Матеріально-технічна база полігону дає змогу якісно, в умовах наближених до реальних, відпрацьовувати бойові вміння і навички та злагоджену роботу екіпажів, підрозділів. Але побутові умови, що були раніше, не відповідали потребам військовослужбовців. Це на пряму пов’язано з особливостями природних умов місцевості”, – пише “Український мілітарний портал”.

Ця проблема несприятливо відображалася на морально-психологічному стані колективу та кожного окремого військовослужбовця.

Як відомо, тренувальна система LASERTAG – це імітатори стрільби та мішені для відпрацювання ураження різних цілей з танка.
З її допомогою танкісти-навідники можуть підвищувати свою кваліфікацію, навчатися знаходити та уражати статичні або рухомі цілі на різній дистанції, здобувати навички взаємодії зі штатними приладами наведення та ураження, відпрацьовувати ведення вогню з гармати та кулемета танка.

Читайте також:
На Рівненщині військові випробовують перспективну систему для навчання стрільців ПЗРК. ВІДЕО


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.