У Болгарії на виборах перемогла партія прем’єра Борисова, другі – популісти з партії телезірки

оновлено станом на 0:00 7.04.2021

За результатами парламентських виборів у Болгарії, що відбулися 4 квітня, найбільше голосів здобуває правоцентристська партія “Громадяни за європейський розвиток Болгарії” (ГЕРБ) чинного прем’єр-міністра Бойко Борисова.

Як передає “Новинарня“, про це свідчать дані Центральної виборчої комісії Болгарії за результатами підрахунку 100% протоколів.

“ГЕРБ-СДС” зібрав 26,18%, або 837,6 тис. голосів. Партія втратила близько 7% порівняно з виборами 2017 року, але виграла п’яту кампанію до Національних зборів поспіль.

На другому місці – популістська партія “Є такий народ” (“Има такъв народ”) телезірки Славі Трифонова з 17,66%.

Ця партія обійшла соціалістів (“БСП за Болгарію”), яких підтримали 15,01%.

На четвертому місці – “Рух за права і свободи” (“Движение за права и свободи – ДПС”), який представляє інтереси турецької меншини, з 10,49%.

Правоцентристська ліберальна партія “Демократична Болгарія” набрала 9,45%.

Прохідний бар’єр до парламенту (понад 4%) також долає антикорупційний рух “Вставай! Геть мафію!” („Изправи се! Мутри вън!“) – 4,72%.

Явка склала 39,8%.

“Є такий народ” – популістська антикорупційна партія співака, музиканта, актора й телеведучого Славі Трифонова, названа за одним із його альбомів. На закордонних дільницях вона перемогла, набравши майже 30%.
Раніше Трифонов заперечував пандемію коронавірусу, а в день виборів заявив, що в нього симптоми “ковіду”.
Трифонов працює переважно в жанрах народної музики, але також із поп-роком та панком як частина Ku-Ku Band. Ведучий та продюсер різних телешоу.

Читайте також:
Спецслужби Болгарії затримали групу російських шпигунів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна