Окупанти обстріляли безпілотник місії ОБСЄ

 

Проросійські бойовики обстріляли безпілотник спостерігачів ОБСЄ на Донбасі.

Обстріл стався в середу, 31 березня, коли безпілотник виконував запланований політ поблизу населеного пункту Весела гора.

Як повідомляє пресцентр командування ООС, спостерігачі зафіксували 20 пострілів зі стрілецької зброї в напрямку безпілотника.

“Після чого контроль над просторовим положенням літального апарату було втрачено. Повернути БПЛА не вдалося”, – йдеться в повідомленні.

У штабі відзначають, що перешкоджання роботі ОБСЄ з боку бойовиків набуло систематичний характер. Їх метою є затримки, але не допуски патрулів у місця або об’єктів, на яких готуються і проводяться різні порушення мінських домовленостей.

Крім того, бойовики активізували роботу по дообладнанню старих і облаштування нових оборонних позицій. Так, 30 березня підрозділи Збройних сил України зафіксували інженерні роботи з просуванням у бік лінії розмежування поблизу Павлополя Донецької області.

“Такі дії збройних формувань Російської Федерації продовжують дестабілізувати обстановку вздовж всієї лінії розмежування. З приводу цього порушення, українська сторона СЦКК направила ноту в СММ ОБСЄ”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також:
Під Авдіївкою окупанти глушили дрон ОБСЄ. У штабі кивають на російський комплекс “Житель”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна